100 g margarin eller smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 tsk socker
2 dl vetekli
ca 1,2 l vetemjöl
Sätt ugnen på 250 grader. Smält smöret och häll på mjölken, låt bli fingervarmt. Smula jästen i en bunke och lös upp med lite av degvätskan. Häll i resten av degvätskan och därefter övriga ingredienser. Arbeta degen väl och låt den sedan jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
Ta upp degen och kavla ut den till en ca 1 cm tjock kaka. Ta ut tekakor med exempelvis ett glas och lägg dem på en plåt, nagga dem och jäs i ca 30 minuter. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.
Om orken finns ska jag senare idag sätta deg till långjästa kardemummabullar. Isåfall blir det ett inlägg imorgon igen.
Vi tackar för smakprovet!
SvaraRaderaVi provar våra till frukost i morgon. :-)
Varsågoda! Hoppas de smakar :)
RaderaDom smakade mera :)
SvaraRaderaTusen tack för ljuvlig vasaloppsfrukost!
SvaraRaderaUnderbart goda! =D