söndag 15 mars 2015

Frukostbullar

I går kom en kompis och hennes dotter på besök. Kompisen och jag har känt varandra sedan vi gick i förskolan, och är en sådan som jag inte har daglig eller ens "vecklig" kontakt med, men när vi ses tar vi liksom bara vid där vi lämnade sist. Det är inte så dumt med sådana vänner. Frukost var lovat och så blev det också. Jag gjorde två olika varianter på de nattjästa bullarna vars förträfflighet jag snart tjatat sönder vänner och kollegor med. Mitt första inlägg på den här bloggen var ju just nattjästa bullar, detta recept är likadant med med 20 g (1 msk) honung i degen också. Det här receptet finns med i Martin Johanssons bok Enklare bröd och är verkligen så lätt och ger ett så bra resultat! Den ena degen som sattes i fredags kväll var med vetemjöl special, den andra med vetemjöl special och grahamsmjöl.


I originalreceptet ska en plåt sättas in i ugnen så att den blir riktigt varm och de färdigjästa bullarna ska sedan läggas över på denna innan de bakas. Jag har provat både så och på kall plåt och jag tycker de blir lika fina på kall plåt. Receptet (plus honung) hittar du här

2 kommentarer: