fredag 27 februari 2015

Surdeg

Jag har läge tänkt att jag ska göra min egen surdeg och baka med den, men det har liksom aldrig blivit av. Det finns ju surdeg att köpa både i kyldisken och som torrvara och den har jag testat, men tyckte inte att resultatet blev så speciellt som jag hade tänkt mig. 

Nu finns det iallafall en burk färdigbubblad surdeg i kylen som snart ska bli ett bröd. Det bjuds på brunch här på söndag, så om det blir ett lyckat bak kanske det finns på bordet då?


3 kommentarer:

  1. Spännande.
    Har alltid varit lite passiv till surdegshysterin, men det kanske finns något i det som jag inte förstått... :)

    SvaraRadera
  2. Jag håller med, men det är onekligen lite kul att se hur lite mjöl och vatten blir till bubblor som blir till ny deg som så småningom blir bröd. Inget brödbak för den som har lite bråttom. Jag återkommer med svar på om det var värt all väntan :)

    SvaraRadera
  3. Bröden smakade dock betydligt godare än vad man skulle gissat när man sett hur den sura degen har växt fram =)

    SvaraRadera