Jag har bakat i många år och tycker jag kan det där ganska bra. Sedan en tid tillbaka använder jag ofta Martin Johanssons bakteknik med att bara blanda degen, nattjäsa och sedan vika ihop den innan den jäser en liten stund till. Det finns ett par grundrecept för det där i hans böcker och igår kväll testade jag ett jag inte gjort tidigare. Degen verkade ha på tok för lite vetemjöl, de rann nästan ur skålen idag på morgonen och var lite klurig att vika ihop. Dock blev resultatet bra ändå, familjen åt med god aptit. Jag är sugen på att testa ikväll igen, denna gång med vetekli eller grahamsmjöl i degen.
I Martin Johanssons blogg http://paindemartin.se/ finns förutom fina recept och idéer också filmer på hur man viker degen, snurrar kanelbullarna och lite annat kul. Rekommenderas för den som är glad i att baka. Igår gjorde jag pizza efter hans recept och det var riktigt roligt! Degen var otroligt lättarbetad och resultatet blev toppen. Mer om det en annan dag kanske.
Hurra!
SvaraRaderaJag fick kommentera först :)
Fin blogg Marita! Hoppas på många inlägg.
Har alltid varit imponerad över dina härliga mat- och bakbilder på FB.
SvaraRaderaVilken förträfflig idé att samla inläggen här på Blogger!
Välkommen till "Blogglandia!" =D
/Anna-Karin
Ser fram emot många fina recept :-)
SvaraRaderaCoolt !
SvaraRaderaTack för respons. Vilken härlig hejaklack jag har!
SvaraRadera