50 g jäst
2,5 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk socker
2 msk matolja
5-6 dl vetemjöl
1 dl vetekli
ev solrosfrön, pumpafrön eller annat att strö på
- Sätt ugnen på 250 grader
- Smula ner jästen i en degbunke.
- Värm vattnet till fingervarmt och häll det över jästen och rör så det löses upp. Tillsätt salt, socker, olja, vetekli och det mesta av mjölet.
- Arbeta samman allt till e smidig deg. Låt jäsa i 5 minuter under bakduk eller plastfolie (här låter jag det jäsa i minst 30 minuter om det inte är bråttom)
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda lite grand. Dela degen i 16 bitar och doppa dem eventuellt i frö. Lägg sedan bullarna på plåt och låt jäsa i ca 25 minuter.
- Grädda i ugnen ca 8 minuter eller tills de fått fin färg.
Mums att ha med som frukost på jobbet =)
SvaraRaderaSå bra 😄
Radera