Botten
200 g digestivekex (glutenfria i det här fallet)
100 g smör
Fyllning
175 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1 burk mascarpone, 250 g
finrivet skal av 1 lime + 2 tsk saft
Garnering
25 g vit choklad, hyvlad
hallon, blåbär eller jordgubbar
strimlat eller rivet skal av 1 lime
- Smula kexen i en matberedare. Smält smöret och häll det över smulorna. Tryck ut smulorna i en låg pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kylen tills den kallnat.
- Hyvla 25 g choklad till garneringen, hacka resten av chokladen 175 g fint. Koka upp grädden i en kastrull, ta den från värmen och blanda ner den hackade chokladen. Rör tills den smält. Rör sedan ner mascarponen i den smälta chokladen. Mixa ihop med mixerstav eller visp tills allt blandats väl. Rör ner limeskal och -saft.
- Fördela krämen i pajskalet och sätt tillbaka in i kylen. Lägg på bären, den hyvlade chokladen och limeskalsstrimlorna precis innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar