3 dl mjölk
25 g jäst
2 msk olivolja
2 tsk salt
1 ägg
1 dl grahamsmjöl
ca 9 dl vetemjöl special
Fyllning:
olivolja
4 msk fetaost (eller mer)
2 pressade vitlöksklyftor
oregano
timjan
basilika
ägg till pensling
- Smula jästen och tillsätt den ljumma mjölken.
 - Rör ut jästen och tillsätt sedan ägg, salt och olja. Tillsätt till sist mjölet.
 - Arbeta degen riktigt seg. Strö på mjöl och låt degen vila ca 5 minuter.
 - Ta upp degen på bakbordet men knåda inte. Vik istället ihop den lite och kavla sedan ut till en rektangel ca 30x40 cm.
 - Häll på lite olivolja och bred ut med fingrarna. Smula över osten och kryddorna.
 - Rulla ihop degen som en rulltårta, skär i 7-8 bitar och ställ den sedan med snittytan uppåt i en smord lång eller rund form.
 - Låt jäsa 4-5 timmar.
 - Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225 grader ca 30-35 minuter. Lägg gärna folie över efter halva tiden eftersom det gärna bränner vid.
 - Ta brödet ur formen och låt svalna.
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar