12,5 g jäst (1/4 dels paket)
150 g vetesurdeg
250 g kallt vatten (2,5 dl)
1/2 msk salt
360 g vetemjöl special
vetemjöl + pumpakärnor till utbakningen
- Sätt ugnen på högsta värme, 250 - 300 grader.
- Smula jästen i en bunke och lös den noga i vattnet och surdegen. Rör i salt och mjöl. Låt jäsa övertäckt 40 minuter - 2 timmar. (Här stod den ca 45 minuter)
- Strö mjöl och pumpafrön på bakbordet och stjälp upp degen. Forma till en avlång, platt längd, ca 55x8 cm och dela i 8-10 bitar. Lägg på bakplåtspappersklätt galler och låt jäsa i 30-40 minuter.
- Sätt in gallret och spreja vatten med en blomspruta uppe och nere i ugnen. Stäng snabbt ugnsluckan. Baka i ca 8 minuter. Ta ut bullarna och låt dem svalna på galler utan bakduk.
Dessa var verkligen perfekta till en trött söndagsmorgon =)
SvaraRadera