Så här ser grundreceptet ut, hämtat från Martin Johanssons bok Bröd och Pizza Surdegsbröd, Fullkornsbröd, Pizza och kanelbullar:
3 g jäst (3 krm)
300 g vatten (3 dl)
390 g vetemjöl special (6 1/2 dl)
9 g salt (1 1/2 tsk)
Man kan öka mjölmängden till 420 g (7 dl) och jag tog ca 350 g vetemjöl (dock inte special) och resten grahamsmjöl. Allt blandas ihop, täck bunken med plastfolie och låt stå i rumstemperatur över natten. På morgonen drar man först igång ugnen på 275 och skrapar sedan ur degen ner på ett mjölat bakbord. Man viker degen och låter den sedan vila i 30-45 minuter. Skär upp 6-7 bullar, lägg på plåt och ställ in i ugnen som nu sänks till 250. Där bakar man bullarna i ca 15 minuter tills de fått fin yta.
I eftermiddags sedan bakade jag och tjejerna muffins, men det skriver jag om en annan dag.
Köpte chiafrön idag. Något du provat i bakning??
SvaraRaderaNej jag har inte bakat med chiafrön, det kanske vore nåt?
RaderaSer mumsigt ut!
SvaraRadera