Ca 20 bullar
75 g smör
2,5 dl filmjölk
25 g jäst
1 tsk salt
1 tsk socker
100 g grahamsmjöl
ca 300 g vetemjöl
uppvispat ägg till pensling
vallmofrö
- Sätt ugnen på 225 grader
 - Smält smöret och häll det i en degbunke
 - Tillsätt filmjölken och rör ut jästen i blandningen
 - Häll salt, socker, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet i bunken och arbeta ihop till en deg
 - Tillsätt vetemjöl, lite i taget tills degen känns smidig, knåda degen väl och låt jäsa övertäckt till dubbel storlek ca 1 timme
 - Ta ut degen ur bunken och knåda lätt och ta ut ca 20 bitar och forma dessa till fina bullar
 - Låt jäsa på plåt, övertäckta ca 30 minuter
 - Pensla med ägg och strö på vallmofrö
 - Baka på mellersta falsen ca 20 minuter
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar