25 g jäst
5 dl ljummen mjölk, 37 grader (jag tog vatten)
25 g smör, rumsvarmt
2 msk sirap
2 tsk salt
550 g Lantbrödsmjöl 4 sädesslag
200 g vetemjöl
- Sätt ugnen på 250 grader (varmluft 225 grader)
 - Smula jästen i en skål. Tillsätt den ljumma degvätskan och rör om så att jästen löser sig.
 - Klicka i smöret.Tillsätt sirap, salt och mjöl men spara ca 1 dl till utbakningen.
 - Arbeta degen kraftigt ca 8 minuter tills den känns smidig. Låt den jäsa övertäckt i 30 minuter eller till dubbel storlek.
 - Knåda degen lite på mjölat bakbord. Dela degen i fyra delar och rulla dem till bullar.
 - Kavla en kaka i taget ca 25 cm diameter. Lägg på smord plåt och nagga väl.
 - Grädda genast mitt i ugnen i ca 5 minuter eller tills kakan fått fin färg.
 - Kavla ut nästa kaka medan den första är i ugnen.
 - Låt bröden svalna mellan bakdukar.