100 g smör
200 g vit choklad
3 ägg
0,5 dl socker
2 msk vaniljsocker
3 msk ljus sirap
0,5 g saffran (1 påse)
1 krm salt
1,5 dl mandelmjöl
- Sätt ugnen på 175 grader
 - Smöra en form med avtagbar botten ca 22 cm i diameter
 - Smält smöret, ta åt sidan och bryt ner chokladen däri. Blanda väl.
 - Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt sedan sirap, saffran och salt.
 - Rör ner choklad- och smörblandningen och häll sedan i mandelmjölet. Blanda väl.
 - Häll smeten i formen. Grädda ca 20-25 minuter mitt i ugnen. Kakan ska vara kladdig i mitten när den är klar.
 - Servera kall med grädde och rårörda hallon.
 
Kanske man kan få smaka till nyår...?
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera